Skip to main content

Romaner er en form for litteratur dedikeret til at fortælle karakterers individuelle oplevelser, hvilket ofte resulterer i mere komplekse portrætter. De udforsker komplekse ideer, modstridende værdier og karakterernes indre følelser. Romaner er personlige og intime, i modsætning til episk poesi, som blev skrevet for at nydes af den brede offentlighed. De er ofte tilpasset fra populærkulturen, såsom eventyr. De betragtes også som “kunst” af kritikere og litterære entusiaster.

Karakterudvikling

En romans karakterudvikling er som et portræt, og du har brug for et stort lærred, fuld af farver og et komplet udvalg af værktøjer. Til gengæld har noveller kun et skitseblok, og du har hverken tid eller plads til at bruge på at udvikle en karakter. Det er ligesom en info-dump. Hovedpersonen kan for eksempel ikke være i stand til at forstå sine egne motivationer før slutningen af ​​historien.

Historiefortælling

At skrive er en form for skriftlig kommunikation, der har til formål at informere læseren om historien. Nogle gange er skriftlig kommunikation det eneste middel til at formidle visse typer information, såsom information om et job. På samme måde er historiefortælling i romaner skriftlig kommunikation. Der er dog flere aspekter, der skal tages i brug, når man skriver en historie. Her er nogle af disse aspekter. Læs videre for at lære om dem og forstå, hvordan de kan bruges til at forbedre din skrivning.

Indstilling

Mens nogle læsere tænker på indstillingen som det samme som historien, er de to udtryk ret forskellige. Kulisse er den måde, romanen er arrangeret omkring et bestemt sted eller tema. Rammerne for en roman kan være en by, et landskab eller endda en kirke. Andre forfattere bruger et mere abstrakt begreb. Uanset hvilken indstilling du foretrækker, har disse bøger noget for enhver smag. Faktisk er mange af dem mere populære end de andre.

Stil

Et radikalt stilistisk program kan afsløre slående ligheder blandt romanforfattere. Korte sætninger og simpelt ordforråd er forbundet med asyndeton. Lange sætninger er derimod forbundet af konjunktioner, akkumulering, koordination, underordning og kompleksitet af struktur. Dette er en stil, der favoriserer læserens evne til at skabe forbindelser mellem plot, karakterer og omgivelser. Her vil vi undersøge lighederne og forskellene mellem korte og lange sætninger og sammenligne deres forskelle.

Genre

Genren af ​​romaner omfatter mange typer litteratur. De fleste romaner afspejler en social eller historisk forandring. Romaner orkestrerer ofte handlinger på tværs af landskaber, byer og tegnestuer. Karakterer kan være scenetyper eller de-individualiserede, afhængigt af genren. Romaner kan også gøre brug af mindre genrer, herunder mystik, romantik og fantasy. De kan forstærke et hierarki ved at fokusere på hovedpersonens forhold til andre.