Skip to main content

Hvad er den bedste måde at lære ballet på? Vi vil lære, hvordan man korrekt udfører de fire grundlæggende bevægelser, Assemble, Developpe og En bas. Ud over disse dækker vi Tour en l’air og tour de force. Her er nogle tips til at huske. Så øv dem! Men før vi gør det, lad os se på, hvad er ballet? Lad os komme igang. Forhåbentlig vil disse tips hjælpe dig med at lære ballet mere effektivt.

Samle

Samlingen er et hop, der vises under petit og grand allegro kombinationsdanse. Forskellige typer samling har forskelligt udseende. Petite allegro assembles kan have et fejende bagben, mens grand allegro assembles tillader danseren at rejse med hoppet. Størstedelen af ​​samlinger sker, mens du kommer frem, med det bagerste ben, der børster det forreste ben. Turning assembles kaldes assemble entournant, og udføres ofte af mandlige dansere.

Udvikle

Balletsatsen developpe er en variation af arabesken. Arabesken er en yndefuld balletstilling, hvor hele vægten kun understøttes af et ben. Der er mange variationer af denne stilling, herunder at variere vinklerne på arbejdsbenet. Udviklingen er et almindeligt trin i ballet, og også mange andre dansestilarter. I disse videoer demonstrerer Romany Pajdak, en første kunstner med Royal Ballet, udviklingsballetbevægelsen.

En bas

Det franske udtryk “en bas” refererer til en stilling, hvor armene holdes lavt i kroppen. I denne stilling kigger hovedet over skulderen, der vender fremad. I andre skoler refererer udtrykket “en bas” til stillingen, som den er på det franske sprog. Uanset oprindelsen af ​​udtrykket udføres de samme grundstillinger for både hænder og arme. Med andre ord holdes en balletdansers arme lavt i den femte position, eller en bas.

Tour en l’air

Tour en l’air i ballet er et svært og krævende trin i dansen. Heldigvis er der mange måder at lære at udføre trinnet på. En video tutorial vil lede dig igennem det trin for trin. I denne video forklarer Herman Cornejo, leder af American Ballet Theatre, hvordan man perfektionerer dette komplicerede trin. Videoen nedenfor inkluderer et eksempel på en dobbelt tur i luften udført af Herman Cornejo.

Pas de Bourree

Pas de Bourree er en fransk folkedans. Den har en traditionel rytme og udføres ofte i træsko. Den første del af dansen kaldes borry eller bore, og ligner gavotten. I anden del danser en partner en bourree, og en tredje del begynder gigue. Den første del af dansen kaldes bourree, og opføres ofte som partnerdans.

Forlænget, rettet stilling

For en nybegynder kan det være forvirrende at lære en forlænget, udrettet position i ballet. Selvom det kan være lettere at huske end andre positioner, kan det være udfordrende at mestre. Men da kroppens forlængelses- og udretningsteknikker kombineres med andre fundamentale elementer, kan det hjælpe dig med at fremskynde indlæringsprocessen. Denne artikel vil diskutere nogle af de mest almindelige kropsstillinger i ballet, og hvordan man udfører dem korrekt.

Sous-sus

Et almindeligt trin i ballet kaldes “sous-sus”. Det læres i begynderklasser og gentages under pointe-klassen. Det går ud på at bevæge fødderne fremad og i krydsbensposition, mens benene strækkes tilbage. Uanset om de udføres på stedet eller i en frem- og tilbagegående bevægelse, udføres trinene normalt i en hurtig opadgående bevægelse. Her er nogle tips til, hvordan du udfører “sous-sus”: